بابک عابدینی روز جمعه در محل این پست 63 کیلوولتی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این پست منحصر به فرد توسط شرکت کیان ترانسفو و با همکاری شرکت توانیر و شرکت برق منطقه ای خراسان ساخته شده است.

وی اظهار کرد: مرحله مطالعاتی و تحقیقاتی این پست برق از هفت سال پیش آغاز شده و از یک سال گذشته، در مرحله اجرایی قرار گرفته و حدود دو هفته است که در مدار بهره‌برداری آزمایشی قرار داشته و بخشی از برق چناران، جاده قوچان و کارخانجات مستقر در منطقه ناظریه مشهد را تامین می‌کند.

وی با اشاره به مزایای این پست برق گفت: پست مزبور که تمام تجهیزات آن در داخل کشور ساخته شده است، قابلیت تولید 63 کیلوولت برق با قدرت 15 مگاولت آمپر را در فضایی کوچک دارا است.

وی اظهار کرد: مطالعات و اجرای این پست برق با هزینه 230 میلیارد ریال انجام شده است.

عابدینی افزود: مساحت زمین مورد نیاز برای اجرای پست کمپکت حدود 120 متر مربع است، در حالی که اجرای پست‌های برق فعلی به فضای حدود 10 برابر این میزان نیازمند هستند.

به گفته وی، کاهش فضای لازم برای اجرای پست کمپکت 63 کیلوولت، نقش مهمی در احداث آن در مناطق پرتراکم به ویژه شهرهای بزرگ مانند تهران، مشهد و اصفهان دارد.

وی خاطر نشان کرد: تمام تجهیزات پست برق کمپکت مشهد با استفاده از توان مهندسان ایرانی ساخته شده، در حالی که بخشی از تجهیزات پست‌های فعلی برق از سایر کشورها وارد می‌شود.

وی افزود: احداث پست مزبور با نظارت شرکت‌های برق منطقه‌ای و توانیر انجام شده و تمام تست‌ها طبق استانداردهای جهانی بر روی آن صورت گرفته است.

معاون برنامه‌ریزی و تحقیقات شرکت برق منطقه‌ای خراسان نیز گفت: پست کمپکت 63 کیلوولت مشهد با تجهیزات ایرانی ساخته شده و با مزایای فراوان، هزینه‌های سرمایه‌گذاری را به میزان قابل توجهی کاهش داده است.

مصطفی  رجبی افزود: با توجه به کاهش قابل ملاحظه ابعاد پست‌های کمپکت، استفاده از این نوع پست در کلان شهرها، صرفه‌جویی قابل توجهی در هزینه خرید زمین را به دنبال دارد.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به اولین تجربه ساخت پست کمپکت فوق توزیع، نیاز به استانداردهای ملی مربوط به این نوع پست‌ها وجود دارد که در حال تدوین می‌باشد.

وی ادامه داد: بر اساس بررسی‌های انجام شده، تاکنون چنین پست کمپکت برق با ولتاژ 63 کیلوولت در جهان ساخته نشده است.

طبق برنامه‌ریزی قبلی، بهره‌برداری رسمی پست برق کمپکت 63 کیلوولت واقع در منطقه ناظریه مشهد، امروز با حضور وزیر نیرو مقرر شد. در این راستا، روز گذشته نمابری از سوی پارک علم و فناوری خراسان برای دعوت از خبرنگاران و شرکت در این مراسم به رسانه‌های این استان از جمله خبرگزاری جمهوری اسلامی ارسال شد.

با حضور خبرنگار ایرنا در ساعت مقرر در محل عنوان شد که مراسم به زمانی دیگر موکول شده است و بازدید مدیر عامل توانیر از این پست نیز عصر امروز (جمعه) انجام خواهد شد.

شرکت برق منطقه‌ای خراسان بیش از سه میلیون مشترک در استان‌های خراسان رضوی، خراسان شمالی و خراسان جنوبی را زیر پوشش دارد.

هم اکنون نیروگاه‌های توس، شریعتی، فردوسی، سیکل ترکیبی شیروان، سیکل ترکیبی قاین (شهید کاوه)، نیروگاه گازی قاین، سیکل ترکیبی نیشابور، نیروگاه بادی بینالود و چندین نیروگاه دیزلی در استان‌های خراسان رضوی، خراسان شمالی و خراسان جنوبی زیر پوشش این شرکت عهده‌دار تولید نیروی برق هستند.